Drops of Symbiotic Interactions

Kuva: Pia Vainio
Kuva: Pia Vainio

Drops of Symbiotic Interactions on kahden kehon ja köysien liikkeellinen yhteenliittymä.

Esitysessä syvennytään symbioosiin ja pohditaan minkälaisen yhteiselon kautta ihmiskunta voisi paremmin. Teoksessa nähdään neljä erilaista symbioosin muotoa, joita kaikkia lähestytään niille ominaisin säännöin. Drops of Symbiotic Interactions on innovatiivinen ja kaunistelematon, köysisidonnainen nykysirkusteos, jossa ihmisten väliset suhteet ovat pääosassa. Millaisissa symbiooseissa sinä elät?

Esitys on suunnattu aikuisille, mutta myös lapset ovat viihtyneet.  

Kesto n.55 minuuttia

Ensi-ilta: 6.9.2019 Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö, Turku

Esitystä tukemassa: SKR Varsinais-Suomi, TOP-säätiö, TAIKE Varsinais-Suomi, CIRKO - Uuden sirkuksen keskus, Sirkus Faktori, Barker - teatteri Turun vapaan taiteen näyttämö

NosturiSirkus

Kuva: Pia Vainio
Kuva: Pia Vainio

Miten tehdään paalusolmu? Miksi laivat saavat usein naisen nimen? Onko merirosvoja olemassa?

NosturiSirkus on koko perheen humoristinen ja tarinallinen ilma-akrobatiaa sisältävä nykysirkusesitys. Esityksessä fakta ja fiktio sekoittuvat keskenään, kun valloittavat telakka "työntekijät" Marsku ja Mylly leimaavat kellokorttinsa ja aloittavat merihenkisen työpäivänsä. Esitys on paikkasidonnainen teos, jonka innoituksena on toiminut Wärtsilän vanha telakka ja lähellä liplattava Itämeri. Esityspaikka on vanhan nostokurjen jalkojen juurella, jonne katsojat pääsevät seuraamaan esitystä lähietäisyydeltä.

Kesto n. 40 min.

Ensi-ilta: 3.7.2020 Nosturi 55, Telakkaranta, Turku

Esitystä tukemassa: SKR Varsinais-Suomi, Turun kaupunki, TAIKE Varsinais-Suomi

VERSO

Kuva: Jesper Dolgov
Kuva: Jesper Dolgov

Sieltä me kaikki tulemme. Alkumerestä. Aika saa meidät unohtamaan, yhteytemme yhtään mihinkään. Saanko luvan. Nauttia lämmöstä ihollani, tuntea tuulen leikki hiuksissani, vastaan ottaa ihmisen kosketus. Mikä lopulta merkitsee?

Verso on meditatiivinen ja maaginen nykysirkusteos, joka rönsyää matkaansa alkumerestä avaruuteen. Teoksessa neljä köyttä ja kaksi ihmistä vastustaa painovoimaa, elää arkea, palaa lapsen omaiseen leikkiin ja matkaa avaruuteen. Verso on syntynyt ihmisen ilmastonmuutosahdistuksesta ja paineesta: onko meillä kohta enää maailmaa? Se on syntynyt halusta unohtaa ensin kaikki opittu (sirkustekniikka), ja lähestyä köyttä lapsen silmin leikin kautta. Lopputuloksena on tuore tanssin ja sirkuksen välimaastossa esiintyjiä liikuttava teos.

Kesto n.35 minuutia

Ensi-ilta: 18.5.2019, Köysiteatteri, Turku

Esitystä tukemassa: Turku AMK